10 jan, 2020

Op een dinsdagmiddag om 17.08 uur kreeg ik een oproep voor een reanimatie. Ik ben direct  naar het opgegeven adres gegaan. Binnen 3 minuten was ik daar aan gekomen. De deur stond open en ik ben direct naar binnen gegaan. Daar waren al twee mensen aanwezig die iemand aan het reanimeren waren.

Verder was ook de echtgenoot die erg overstuur was aanwezig. Na een kort overleg met de twee hulpverleners of zij het even alleen af konden, heb ik eerst de echtgenoot proberen te kalmeren en gevraagd wat er gebeurd was. Kort daarna kwam er een bevriend echtpaar en ik heb hun toen gevraagd of zij zich om de echtgenoot konden ontfermen wat zij ook deden.

Daarna ben ik ook mee gaan helpen met reanimeren. Ondertussen kwamen er diverse hulpverleners die ook een oproep gekregen hadden. Ook de ambulance en de politie waren gearriveerd. Na overleg met het ambulance personeel hebben we met 4 personen ieder 2 minuten de patiënt gereanimeerd. Omdat wij konden reanimeren konden mensen van de ambulance andere medische handelingen verrichten. De reanimatie duurde ongeveer 20 minuten. Het was wel behoorlijk zwaar om zolang te moeten reanimeren. Gelukkig konden we elkaar aflossen en de samenwerking was uitstekend.

Mocht jij ook een reanimatie ervarin hebben en wil je deze met ons delen? Stuur een mail naar ervaring@stichtinghartslag.nl .